TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITE-ULUI

CAP. I TERMENI GENERALI

Art.1.1. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.fotolii-puf.ro  (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana fizica (denumita in continuare “Consumator” ) poate vizita ori accesa siteul www.fotolii-puf.ro , proprietatea proprietarul www.fotolii-puf.ro (denumita in continuare “COMERCIANT”).

Art.1.2 Accesarea site-ului se poate face in scopul vizitarii site-ului (in aceasta situatie persoana care va utiliza site-ul va fi denumit in continuare “vizitator”), cat si in scopul utilizarii acestuia, prin plasarea de comenzi si achizitionarea de bunuri si /sau servicii (in aceasta situatie “vizitatorul”, in urma completarii formularului de abonare, devine “utilizator”).

Art.1.3 Utilizarea site-ului atat ca vizitator, cat si ca utilizator, precum si accesul la serviciile oferite de COMERCIANT prin intermediul site-ului, presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

Art.1.4 In situatia in care nu va dati acceptul cu privire la continutul “Termenilor si conditiilor” ori a oricarei prevederi din acestea, va solicitam sa incetati de indata accesarea site-ului www.fotolii-puf.ro , continuarea accesarii si/sau vizitarii site-ului sau a oricarei paginii ori componenta a acestuia reprezentand acceptarea in intregime si neconditionata a “Termenilor si Conditiilor”.

Art.1.5 Proprietarul www.fotolii-puf.ro poate modifica continutul site-ului, poate suspenda si/sau intrerupe in orice moment functionarea site-ului, fara o notificare prealabila. De asemenea, proprietarul www.fotolii-puf.ro isi rezerva dreptul de limita accesul la site sau la parti ale site-ului, fara notificare si explicatii prealabile.


CAP. II DATELE DE IDENTIFICARE ALE “COMERCIANTULUI”

Art.2.1 Website-ul www.fotolii-puf.ro este proprietatea companiei care il foloseste si datele de identicare sunt:

FRONT DISTRIBUTION GRUP SRL 

CUI 43250477

J40/14293/2020 

Adresa sediului social: Str. Sg. Alexandru Cutieru 25A B, Sector 6, Bucuresti

Adresa e-mail: contact@fotolii-puf.ro


CAP. III PRODUSELE COMERCIALIZATE, PRET, MODALITATI DE PLATA, MODALITATE DE LIVRARE

Art.3. Proprietarul www.fotolii-puf.ro comercializeaza produse din categoria „Fotolii de puf”.

Art.3.2 Carateristicile produselor comercializate se regasec in dreptul fiecarui produs prezentat pe site si se refera la: dimensiune, culoare, greutate, etc.

Art.3.3 Preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei si includ TVA.

Art.3.4 In pretul prezentat pe site nu sunt incluse taxele de transport, care vor fi achitate de consumator distinct de pretul de achizitie al produsului comandat. Taxele de transport sunt stabilite disctinct de pretul produsului si sunt in functie de modalitatea de livrare aleasa de consumator.

Art.3.5 Consumatorul poate achita contravaloarea produselor comandate intr-una din urmatoarele variante:

  • numerar in momentul livrarii produsului prin serviciul de curierat
  • prin transfer bancar
  • card online

Art.3.6 Produsele comandate vor fi livrate “Consumatorului” in termen de maxim 10 de zile de la plasarea comenzii. Termenul de livrare variaza in functie de numarul de comenzi inregistrate si de disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate, fara a depasi insa termenul de 15 de zile.

Art.3.7 Livrarea produselor comandate se va face prin livrarea standard/gratuita (in aria de acoperire a companiilor de curierat) sau contra cost oferita de Comerciant. Consumatorul are dreptul sa opteze pentru un alt tip de livrare, caz in care va suporta costurile suplimentare generate de modalitatea de livrare aleasa.

Art.3.8 Orice reclamatie in legatura cu pretul, modalitatea de livrare si modalitatea de facturare va fi formulata de catre Consumator in scris si va fi comunicata Comerciantului printr-una din urmatoarele modalitati: e-mail, posta. In functie de natura si obiectul reclamatiei, Comerciantul va formula un raspuns in scris sau verbal, ce va fi comunicat Consumatorului prin e-mail, posta sau telefonic.


CAP. IV RENUNTAREA LA CUMPARARE SI RETURNAREA PRODUSELOR

Art.4.1 Consumatorul beneficiaza de o perioada de 30 zile calendaristice pentru a renunta la cumparare, fara a fi nevoit sa justifice decizia de renuntare (art.9 OUG nr.34/2014). Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul informeaza Comerciantul cu privire la decizia sa de retragere din contract (art.11 OUG nr.34/2014). Dreptul de renuntare la cumparare se aplica doar persoanelor fizice.

Art.4.2 In cazul renuntarii la cumparare Consumatorul va primi inapoi suma achitata drept plata pentru produsele comandate, costurile livrarii/retur/schimb fiind suportate de consumator. Aceste sume vor fi restituite in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Consumatorul a anuntat ca renunta la cumparare (art.13 alin.1 OUG nr.34/2014). Rambursarea sumelor se va face prin transfer in cont bancar, cu exceptia cazului in care Consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Consumatorului plata de comisioane in urma ramburasii (art.13 alin.2 OUG nr.34/2014).

Art.4.3 Comerciantul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea oferita de profesionist (art.13 alin.3 OUG nr.34/2014).

Art.4.4 Decizia de retragere din contract va fi anuntata de Consumator fie prin trimiterea unui mail catre admin2@fotolii-puf.ro, conform modelului mentionat in paragraful urmator, fie printr-o declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere din contract (art.11 OUG nr.34/2014).

Model mail:

„Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea
urmatoarelor produse: ……………………………………………………………………………
Motivul returnarii fiind:………………………………………………………………………
Comandate la data: …………………………………………………. Primite la data:……………………………………………..
Optiunile mele de retur sunt una din variantele de mai jos (va ramane in mail doar una din optiuni):
– Doresc inlocuirea produsului cu unul nou
– Doresc sa il schimb cu un alt produs
– Doresc sa primesc contravaloarea in bani
Pentru returnarea contravalorii produselor achitate, gasiti mai jos informatiile financiare.
(Datele sunt necesare pentru returnarea contravalorii produselor achitate, singura optiune fiind
transferul bancar
Banca:…………………………………………….
Contul:……………………………………………
Nume/Prenume:…………………………………………….
Adresa :…………………………………………….
Numar telefon:…………………………………………….
E-mail:…………………………………………….”

Art.4.5 Produsele vor fi rambursate de Consumator, fara intarziere nejustificata, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract. Acest termen este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice (art.14 OUG nr.34/2014).

Art.4.6 Produsele realizate la comanda, in combinatie de culori non standard (materiale sau culori ce nu sunt disponibile pentru comanda directa pe site) sau cele ce sunt personalizate cu text sau imagine nu se pot returna.


CAP. V GARANTII

Art.5.1 Produsele confectionate si comercializate prin intermediul acestui site sunt achizitionate numai de la producatori si/sau furnizori autorizati. Acest lucru face imposibil livrarea de bunuri de o calitate indoielnica sau produse care nu sunt conforme. Produsele care se gasesc in oferta noastra, sunt achizitionate de la producatori care indeplinesc toate standardele de calitate.

Art.5.2 Comerciantul garanteaza ca produsele comercializate sunt conforme si este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul livrarii produselor.

Art.5.3 Garantia produselor comercializate este acordata in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 443/2003 republicata.

Art.5.4 Proprietarul www.fotolii-puf.ro garanteaza ca produsele comercializate sunt conforme. Aceasta garantie este de 30 de zile conform legii de la momentul livrarii produselor.

Art.5.5 Consumatorul nu va primi un certificat de garantie, factura fiscala va tine loc de certificat de garantie timp de 30 de zile.

Art.5.6 Eventualele reclamatii legate de calitatea produselor vor fi trimise Comerciantului printr-un e-mail la contact@fotolii-puf.ro . In functie de natura si obiectul reclamatiei, Comerciantul va formula un raspuns in scris sau verbal, ce va fi comunicat Consumatorului prin canalele de comunicare pe care le are la dispozitie.

Art.5.7 Fotoliile sunt umplute cu perle de polistiren, perlele nu beneficiaza de garantie fiind consumabile. Ele isi vor pierde din volum tasandu-se in urma folosirii pufului. Va recomandam sa nu lasati copii sa se arunce in fotolii, se pot tasa mai repede si produce accidente. Perioada de tasare nu poate fi estimata, tine doar de gradul de utilizare si factori (greutatea utilizatorului, timpul petrecut in el, etc.)

Art.5.8 Curatarea fotoliilor se va face cu apa si sapun fara a se folosi sustante chimice sau bureti abrazivi. In cazul fotoliilor cu husa detasabila (spalare la masina) se va folosi detergent automat la o temperatura de maxim 30 grade si 800 turatii/min sau conform etichetei.

Art.5.9 Nu fac obiectul garantiei intepaturile cu obiecte taiose si expunerile la arsuri sau in soare excesiv. Garantia este valabila doar pentru material cusaturi sau fermoar, unde este cazul.


CAP. VI CONFIDENTIALITATE

Art.6.1 Comerciantul garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor fi folosite in principal pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc., dar numai cu acordul prealabil al clientului.

Art.6.2 Furnizarea datelor personale catre Comerciant nu implica obligativitate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date (dar nu si a celor necesare emiterii facturii pentru bunurile si serviciile comandate) si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@fotolii-puf.ro  sau din contul de client.

Art.6.3 Informatiile furnizate catre Comerciant sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare.

Pentru mai multe detalii referitoare la „Politica de confidentialitate a datelor personale” va rugam sa accesati acest link.


CAP. VII POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Art.7.1 Comerciantul isi rezerva dreptul de a colecta informatii cu caracter non-personal despre Consumator. Aceste informatii se pot referi la: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facuta conexiunea la Site. In timpul vizionarii Site-ului, Profesionistul va putea stoca anumite informatii despre Consumator. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier „Cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere „Cookies” ajuta Comerciantul sa imbunatateasca si sa perfectineze Site-ul, astfel incat acesta sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor Consumatorului.

Art.7.2 Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Art.7.3 Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Pentru mai multe detalii referitoare la „Cookie” va rugam sa accesati acest link.


CAP. VIII CONDUITA

Art.8.1 Comerciantul respecta prevederile Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor.

Art.8.2 Utilizatorii care acceseaza acest site pot face recenzii/comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe website dupa o aprobare prealabila. Comerciantul isi rezerva dreptul de a nu publica pe website comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine texte reprezentand e-mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.


CAP. IX DREPTURI DE AUTOR

Art.9.1 Continutul (text si imagini) site-ului www.fotolii-puf.ro este, in totalitatea lui, proprietatea proprietarului www.fotolii-puf.ro si, dupa caz, a altor persoane juridice sau fizice, ce ne-au permis utilizarea acestora. Copierea si utilizarea continutului fara a obtine in prealabil acordul proprietarului www.fotolii-puf.ro sau al proprietarului de drept sunt interzise si ilegale. Pentru a ne sesiza orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la contact@fotolii-puf.ro


CAP. X LITIGII

Art.10.1 Orice disputa, de orice fel, aparuta intre Comerciant si Consumator va fi solutionata, pe cat posibil, pe cale amiabila. In acest sens Consumatorul va notifica in scris Comerciantului problema aparuta in derularea raporturilor juridice, detaliind in termeni clari si concisi nemultumirea aparuta, astfel incat Comerciantul sa poata identifica cea mai buna solutie pentru solutionarea situatiei litigioase.

Art.10.2 Notificarea formulata de Consumator va fi comunicata la urmatoarea adresa de e-mail: contact@fotolii-puf.ro , aici vor fi primite si solutionate dispute ivite in derularea raporturilor juridice incheiate cu Consumatorii.

Art.10.3 Daca notificarea nu poate fi solutionata imediat, atunci Comerciantul va stabili, de comun acord cu Consumatorul, o data si o ora la care partile urmeaza sa se intalneasca in vederea solutionarii pe cale amiabila a diverendului.

Art.10.4 In situatia in care nu este posibila solutionarea litigiului pe cale amiabila atunci litigiul va fi solutionat de instanta de judecata in a carui raza teritoriala isi are sediul proprietarul www.fotolii-puf.ro si anume, municipiul Bucuresti.